KEUZEGIDS PADELRACKETS


HOE KIES JE HET JUISTE PADEL RACKET
Het kiezen van het juiste racket kan moeilijk zijn als je niet weet waar je naar op zoek bent. Om een geschikt racket te kiezen, moet je het niveau van je spel en het type speler dat je bent kennen.

Er zijn vier hoofdfactoren: de vorm, balans, gewicht en materiaal.

RACKETKENMERKEN EN -NIVEAUS
De padelcollectie van Oxdog laat duidelijk zien waarom ze besloten hebben zich op padel te richten. De collectie en de producten bestaan uit nieuwe innovaties en een nieuwe manier van denken om zich te onderscheiden van andere merken. Uitgebreide kennis en ervaring in technische producten/materialen, spelverbeterende functies en topdetails zijn wat de producten van Oxdog speciaal maken. Elk detail is ontworpen om je spel te verbeteren en te ondersteunen. De producten in de collectie zijn geschikt voor spelers op elk niveau, zowel op als naast de baan.


Wat is je speelniveau?

CASUAL SPELER/BEGINNER
Aan het begin van de padelreis. Speelt af en toe op recreatief niveau, vrij nieuw in de sport.

GEMIDDELDE SPELER
Speelt een paar keer per week, basiskennis van het spel en kent de slagen.

GEVORDERDE SPELER
Speler van hoog niveau. Goede techniek, beheerst alle onderdelen van het spel en doet regelmatig mee aan competities en toernooien.

De vorm van een racket:

DIAMANT - ULTIMATE SERIES
Hoge balans. Krachtig. De sweet spot is kleiner en bevindt zich hoger op het racket. Geschikt voor spelers met een goede techniek die op zoek zijn naar een racket dat kracht en snelheid genereert. 

De innovatieve diamantcollectie van Oxdog. Een perfecte combinatie van nieuwe technologie en functionele prestaties die je naar een hoger niveau zullen tillen. Inclusief PowerRibs aan de bovenkant van het racket voor maximale kracht en balans.

DRUPPEL - HYPER 2.0 SERIES
Gemiddelde balans. Soms aangeduid als een traan/hybride, een mix van de kenmerken van de Diamant en de Ronde vorm. Meer controle en makkelijker te spelen dan de Diamant, maar genereert nog steeds kracht in het aanvallende spel.

Een nieuwe generatie padelrackets met gewijzigde vormen en innovatieve technologie. Deze rackets zijn ontworpen om luchtweerstand te minimaliseren met de side port technologie, wat optimale prestaties garandeert. De PowerRibs aan de zijkanten en het nieuwe extra force rib-systeem aan de bovenkant zorgen voor uitstekende balans en kracht.

ROND - SENSE SERIES
Wordt meestal aangeduid als een controle racket. Geschikt voor spelers van alle niveaus. Controle en precisie, met een grote sweet spot in het midden van het racket.

De kenmerkende ronde modellen van Oxdog leveren een perfecte mix van controle en kracht. Of je nu een beginner bent of een ervaren speler, de goed gebalanceerde ronde vorm excelleert in het defensieve spel. 


Bekijk hier de beschikbare modellen van Oxdog en specificaties


GEWICHT
Normaal gesproken weegt een padelracket tussen de 340-390g, Oxdog rackets wegen tussen de 345-375g. Lichtere rackets zijn makkelijker te gebruiken en te controleren. Zwaardere rackets leveren meer kracht in de slagen maar kunnen moeilijker te hanteren zijn. Je kunt de balans en het gewicht van je racket aanpassen met RBS – Racket Balance System en OptiWeight systeem van Oxdog.

BALANS
De balans van het racket wordt bepaald door hoe het gewicht verdeeld is tussen het laagste en het hoogste punt. Oxdog rackets hebben een medium of top balans en dit kan wedrom afgesteld worden met RBS – Racket Balance System en OptiWeight.

HES-CARBON
Het unieke HES-Carbon (High Energy System) reageert sneller en zet maximale energie om in snelheid, kracht en verhoogde duurzaamheid. Het unieke koolstof- en harsproces van Oxdog optimaliseert de prestaties van de vezels.

Vragen over de Oxdog padel collectie? Stel deze in de chat!

Klantbeoordelingen

WEBWINKELKEURWIDGET

© 2012 - 2024 Padelwereld | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel