Over Padel

Benieuwd naar de oorsprong van padel? Kijk dan op de pagina "Oorsprong padel".

-

Wat is Padel eigenlijk? Dit proberen we hieronder te verduidelijken.

-

Padel is een mix van tennis en squash en wordt gespeeld met vier personen op een rechthoekig veld. Een padelbaan is 10 meter breed en 20 meter lang en is omringd door wanden. In bijna alle gevallen zijn de wanden een combinatie van glas en een hekwerk. Padel speel je met een padel racket en een padelbal. Tijdens het spel zijn de wanden onderdeel van het spel. Aangezien de wanden kunnen worden gebruikt is kracht minder belangrijk bij padel. Dit houdt in dat deze sport door iedereen te spelen is en doordat het met 4 personen wordt gespeeld, is padel ook nog eens een zeer sociale sport. De puntentelling is gelijk aan de puntentelling van tennis (15, 30, 40, deuce, advantage en game) en is vaak best of 3 sets.

Hieronder een kort introductiefilmpje over padel

 

Spelregels

Padel wordt altijd gespeeld door vier personen, 2 tegen 2. Een padelbaan is 10 meter breed en 20 meter lang en omringd door wanden van glas en een hekwerk. De maten van een padelbaan en de bijbehorende wanden staan hieronder weergegeven. 

test1.jpg

test2.jpg

 

Padel wordt gespeeld met een padelbal. Een padelbal lijkt op een tennisbal maar er is toch verschil. Een padelbal heeft een lagere atmosferische druk per cm2 dan een tennisbal. Kort gezegd betekent dit dat een padelbal over het algemeen minder snelheid heeft dan een tennisbal in een vergelijkbare situatie. 

Zoals hierboven al is vermeld is het toegestaan om de wanden tijdens het spel te gebruiken. Dit is echter alleen toegestaan als de bal heeft gestuiterd in het vak van de tegenstander. Raakt de bal direct het glas dan betekent dat een punt voor de tegenstander. 

De opslag moet altijd onderhands en diagonaal en dient een keer te stuiteren voor de slag. Bij de opslag is het ook toegestaan de wanden te gebruiken. Het hekwerk mag echter niet worden gebruikt bij de opslag. Als een bal te strak wordt geserveerd en het hekwerk raakt i.p.v. de glaswand betekent dat 2e servicebeurt. 

Hopelijk heeft deze uitleg met bijbehorende video u op weg geholpen deze mooie sport verder te begrijpen. Mochten er toch nog vragen zijn dan kunt u deze natuurlijk altijd stellen via onze chat of mailen naar info@padelwereld.nl. 

Wilt u weten waar u in Nederland en België padel kunt spelen? op de website van PadelGids.nl staan alle locaties!

 

padel nederland, padel, paddle, padel tennis, padel-tennis, paddletennis, paddle-tennis, padelbaan, padel spelen, padel sport, padelsport, padel racket, padelrackets, padelracket, padel racket kopen, padelrackets kopen, padel rackets kopen, padelrackets akkeron, padel rackets akkeron, padel racket akkeron, padelracket akkeron, ankeron padel, padelrackets black crown, padel rackets black crown, padel racket black crown, padelracket black crown, padelrackets hbl, padel rackets hbl, padelracket hbl, padel racket hbl, padelrackets dabber, padel rackets dabber, padelracket dabber, padel racket dabber, padelrackets drop shot, padelrackets dropshot, padel racket drop shot, padel racket dropshot, padelrackets dunlop, padel racket dunlop, padelrackets nb, padel racket nb, padel rackets nb, padelracket nb, padelrackets power padel, padel racket power padel, padelrackets slazenger, padel racket slazenger, padelrackets slazenger, padelracket slazenger, padelrackets softee, padel racket softee, padelrackets dames, padelrackets vrouwen, padel racket vrouwen, padelracket dames

Klantbeoordelingen

WEBWINKELKEURWIDGET

© 2012 - 2024 Padelwereld | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel